Un liceu fără discriminare

Tematică: Discriminare
Grupuri ţintă: Elev de liceu,Lucrător de tineret sau activist,Profesor sau consilier școlar
Un liceu fără discriminare
Acest curs este pentru tine dacă eşti:
Elev de liceu
Lucrător de tineret sau activist
Profesor sau consilier școlar
Cursul Un liceu fără discriminare pentru tine şi colegii tăi a fost elaborat de către echipa ACCEPT cu scopul de a sprijini elevii care intră în contact cu fenomenul discriminării în mediul educațional, fie ca victime, fie ca simpli martori. Acest material a apărut ca urmare a nevoii de încurajare a raportării cazurilor de violență în mediul școlar. În anul școlar 2014-2015, s-a raportat mai puțin de un caz de bullying per unitate de învățământ preuniversitar. Raportarea redusă a acestor incidente e cauzată de lipsa unor informații de bază privind modul în care se pot gestiona situațiile de bullying și discriminare, în special când cei afectați sunt elevi aparținînd minorităților etnice, religioase, națioanle, LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), etc.

Informaţii despre curs

Cursul Un liceu fără discriminare pentru tine şi colegii tăi a fost elaborat de către echipa ACCEPT cu scopul de a sprijini elevii care intră în contact cu fenomenul discriminării în mediul educațional, fie ca victime, fie ca simpli martori.  Acest material a apărut ca urmare a nevoii de încurajare a raportării cazurilor de violență în mediul școlar. În anul școlar 2014-2015, s-a raportat mai puțin de un caz de bullying per unitate de învățământ preuniversitar. Raportarea redusă a acestor incidente e cauzată de lipsa unor informații de bază privind modul în care se pot gestiona situațiile de bullying și discriminare, în special când cei afectați sunt elevi aparținînd minorităților etnice, religioase, națioanle, LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), etc.


Astfel, cursul Un liceu fără discriminare pentru tine şi colegii tăi este o resursă educațională și informațională ce vine în sprijinul elevilor de liceu pentru a îi ajuta să înțeleaga:
- Ce este și cum se manifestă discriminarea și bullyingul în licee
- Ce pot face pentru a combate aceste fenomene
- Cum pot acționa legal când se confruntă cu discriminare
- Cine pot fi principalii lor aliați

Facilitatori

Dani este trainer in domeniul drepturilor omului, cu focus pe drepturile LGBTQI.

Dani Prisacariu

Dani este trainer in domeniul drepturilor omului, cu focus pe drepturile LGBTQI. Lucreaza la Asociatia ACCEPT de aproape 5 ani unde coordoneaza proiecte pentru comunitatea LGBTQI din Romania.

Dani absolvit facultatea de Sociologie și asistență socială în cadrul Universității din București.
In prezent este presedinta IGLYO (Organizatia de tineret si studenti LGBTQI la nivel european).

F.A.Q.

Certificate

E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România
Perioada de implementare: martie 2015 – aprilie 2016. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreagă răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

  Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
calendar evenimente