LGBT #laLiceu

Tematică: Date statistice, Discriminare
Grupuri ţintă: Elev de liceu,Lucrător de tineret sau activist,O persoană interesată să afle mai multe,Profesor sau consilier școlar
LGBT #laLiceu
Acest curs este pentru tine dacă eşti:
Elev de liceu
Lucrător de tineret sau activist
O persoană interesată să afle mai multe
Profesor sau consilier școlar
În această lecție vei explora care sunt precepțiile și atitudinile tinerilor liceeni despre persoane LGBT, dar și nivelul de siguranță de care elevii LGBT se bucură în liceu.

Informaţii despre curs

Acest curs este bazat pe rezultatele cercetării „Un liceu sigur pentru toți: percepții și atitudini față de persoanele LGBT în mediul educațional românesc.” În această lecție vei explora care sunt precepțiile și atitudinile tinerilor liceeni despre persoane LGBT,  dar și nivelul de siguranță de care elevii LGBT se bucură în liceu.

Cercetarea urmărește să surprindă în detaliu atitudinile liceenilor față de persoane LGBT, propunând itemi pentru fiecare categorie: lesbiene, homosexuali, bisexuali și transgender, precum și dimensiunea subiectivă a homofobiei. Deasemenea, cercetarea și-a propus să includă și vocile tinerilor LGBT și să evoce experiența acestora în liceele din România. Cercetarea a cuprins o secțiune de analiză a unor studii anterioare relevante pentru subiect, o anchetă cantitativă pe bază de chestionar, precum și o componentă calitativă pentru care s-au folosit interviuri și o secțiune de întrebări deschise în chestionar.

Această cercetare a fost realizată de asociația ACCEPT prin proiectul “E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România” și s-a desfășurat în perioada septembrie, 2015-ianuarie, 2016. Cercetarea cantitativă s-a realizat pe un eșantion de conveniență format din 613 elevi din 10 licee din România, acoperind 8 județe din 6 regiuni de dezvoltare, precum și pe un eșantion separat format din elevi LGBT și aliați ai acestora (utilizatori de site-uri și rețele de socializare adresate comunității LGBT). Pentru completarea informațiilor și clarificare s-au realizat și un număr de 9 interviuri cu liceeni LGBT și s-au administrat chestionare către 38 de profesori.

Facilitatori

Dani este trainer in domeniul drepturilor omului, cu focus pe drepturile LGBTQI.

Dani Prisacariu

Dani este trainer in domeniul drepturilor omului, cu focus pe drepturile LGBTQI. Lucreaza la Asociatia ACCEPT de aproape 5 ani unde coordoneaza proiecte pentru comunitatea LGBTQI din Romania.

Dani absolvit facultatea de Sociologie și asistență socială în cadrul Universității din București.
In prezent este presedinta IGLYO (Organizatia de tineret si studenti LGBTQI la nivel european).

F.A.Q.

Certificate

E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România
Perioada de implementare: martie 2015 – aprilie 2016. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreagă răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

  Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
calendar evenimente